ANBI

Wellicht interessant om te weten is dat wij een ANBI status hebben. Dat is aantrekkelijk voor donateurs (bedrijven en particulieren) omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. 

 

Schenkingen aan een goed doel zijn vaak fiscaal aftrekbaar omdat wij een ANBI-erkende stichting zijn (ANBI staat voor Algemeen Nut 

Fiscaal voordeel bij schenkingen en eenmalige giften

Voor gewone giften geldt een drempelbedrag en een maximum. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van 60 euro. Het bedrag dat u meer betaalt dan dit drempelbedrag mag u aftrekken, tot een maximum van 10% van uw drempelinkomen. (Het drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrek).


Bij periodieke schenkingen geldt geen minimum en geen maximum. De schenking moet dan voor minimaal vijf jaar worden toegezegd en de toezegging moet zijn vastgelegd in een schenkingsovereenkomst tussen schenker en stichting. Vraag vrijblijvend nadere informatie via het aanmeldingsformulier voor vaste donateurs.    

Meer informatie over ANBI vindt u op de website van de belastingdienst.

Ons fiscale nummer: 8196 16 370

© 2019

0547-785258 / 06-24898358

De stichting geeft financiële en praktische steun en hulp aan meisjes en vrouwen in Nepal die als slachtoffer van vrouwenhandel in de prostitutie of andere vormen van uitbuiting zijn terechtgekomen.